Szánkó, Snowboard, Sí, Hótalp Semmeringen + Lindt csokigyár

Semmering, a Magyar határhoz közeli sícentrum közkedvelt célpontja családosoknak, síelni és szánkózni vágyóknak, valamint mindazoknak akik a hófedte hegyek között szeretnének eltölteni egy emlékezetes napot. Egy 14 kilométer hosszú, jól karbantartott pályarendszer várja a kezdő és haladó síelőket, valamint egy 3 km hosszú élmény-szánkópálya, mely feledhetetlen élményt nyújt különleges építményeivel, fény- és hangeffektjeivel, valamint varázslatos alagútjaival. A szánkó- és sípályák hóbiztosságát összesen 25 hóágyú garantálja, így az egész szezonban megfelelő mennyiségű hó fedi a pályákat. Összességében Semmering az egyik legjobb célpont mindenkinek, aki egy havas, aktív kikapcsolódásra vágyik.

 

A túra programterve (részletekért kattints)

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban Győrből. Gloggnitzban a Lindt csokoládégyár melletti mintaboltban, csokoládé kóstolás, és kedvezményes vásárlási lehetőség. Érkezés a délelőtti órákban Semmeringbe. Választható program: szánkózás, síelés, vagy hótalpas túra 16:00 óráig. Délután hazaindulás, érkezés Győrbe az esti órákban.

Indulás reggel 06:00-kor Győrből. Találkozó az indulás előtt fél órával az előre megbeszélt helyen. Pár órás utazás után Gloggnitzba érkezünk, ahol meglátogatjuk a Lindt csokoládégyár mintaboltját. Itt mindenki kedvére válogathat a finomabbnál finomabb édességek nagy választékából. Semmeringre kb 11 órakor érkezünk meg, ahol mindenki kiválaszthatja, hogy mit szeretne csinálni a nap hátralévő részében. Lehetőség van Síelni, szánkózni, snowbordozni vagy egy hótalpas túra során bejárni a környékbeli legszebb helyeket. A pályák mentén több hütte is olyan finomságokkal várja a pihenni vágyókat mint  a gőzgombóc, vagy a forralt bor. A pályák 16:00 óráig vannak nyitva, ezután az előre megbeszélt helyen találkozunk, és elindulunk hazafelé.

A hótalpas túráról bővebben:

Semmeringből felvonóval felmegyünk 1340 méterre, ahonnan már csak pár lépés a Millenium kilátó. Innen gyönyörű kilátás nyílik Semmeringre, és a környező hegyekre. A kilátó után hátat fordítunk a síterepnek, és kb. 1 órás kényelmes séta után eljutunk a Sonnwendstein csúcsára (1523), ami túránk legmagasabb pontja. A kilátás itt is magával ragadó – Alsó-Ausztria legnagyobb hegyei vesznek körül minket. A csúcs alatti hágóban megpihenünk a Pollereshütte teraszán. Tovább indulunk és fél óra múlva már az Erzkogel csúcson (1504) találjuk magunkat, amin egy hatalmas kereszt áll. A csúcsokról gyönyörű panoráma terül elénk: rálátni a Rax-ra, a Schneebergre, és a híres semmeringi vasútvonalra is. Az Erzkogel csúcsot elhagyva a Dürriegel gerincen végigvezető Kammerwegen visszagyalogolunk a szánkópályáig, amin egy óra alatt lesétálunk a kiindulópontig.

Nehézség: 2-es

Egyéb tudnivalók

Létszám: 15-18 fő + 2 fő túravezető

A minimum létszám 15 fő, ennél kevesebb fő jelentkezése esetén a túra nem indul az adott időpontban.

Kiutazás: 21 fős, saját autóbuszunkkal, ami kényelmes, klimatizált és jól felszerelt. Buszunk többek között DVD lejátszóval is rendelkezik, ami az út során utasaink rendelkezésre áll, akár útleírások, filmek, zenék lejátszására.

A pihenőhelyeken általában fizetni kell a mosdó használatáért, ezért jó, ha van nálunk némi aprópénz.

Szánkó és sí felszerelés: Lehetőség lesz saját szánkót és sífelszerelést hozni, de a helyszínen is bérelhető minden felszerelés.

A túrák nehézsége: A hótalpas túrán összesen 200-300m szintkülönbséget kell leküzdenünk, és a túratáv sem jelentős, így átlagos kondícióval bárki teljesíteni tudja. A szánkózás semmiféle megerőltetést nem jelent, minden korosztály garantáltan élvezni fogja!

Ajánlott felszerelés: Kisebb méretű hátizsák a napi élelmiszer és víz szállítására, kamásli, napszemüveg, napvédő krém, pótzokni, váltóruha.

Öltözet: jól bejáratott túrabakancs, réteges (jól szellőző) meleg, vízálló öltözet, sapka, sál, kesztyű.

A hótalpas túrára jelentkezőnek irodánk jó minőségű tsl 226 Rando hótalpakat és Zajo Trekking túrabotokat biztosít.

Hótalp – TSL 226 RandoTúrabot – Zajo Trekking Poles Basic

Étkezés: Túránk gyakorlatilag önellátó. Mivel a túra egynapos, érdemes a napi élelmiszert otthonról hozni. Ajánlott néhány szendvicset, gyümölcsöt, kekszet, csokit, energiaszeletet csomagolni. A nap során hüttékben lehetőségünk lesz meleg étel fogyasztására is.

Időjárás: Semmeringben télen az időjárás meglehetősen változó. Napsütéses napokon nagyon kellemes az idő, de bármikor előfordulhat hóesés, nagy szél, vagy erős lehűlés. Fel kell készülnünk, hogy a hőmérséklet akár -10 fok alá is süllyedhet egy-egy hideg napon, így nagyon fontos, hogy megfelelő öltözékben jöjjön mindenki.

Valuta: Ausztria hivatalos fizetőeszköze az Euro (€). Sok helyen bankkártyával is lehet fizetni, ennek ellenére ajánlatos mégis készpénzt hozni.

Ajánlott költőpénz: 50-60 €

Csomagok: A túrára ajánlatos kisméretű hátizsákot hozni, amibe a napi élelem, víz, meleg ruha befér.

Egészségügyi tudnivalók: Ajánlott néhány alapvető gyógyszert magaddal hozni: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, fásli, sebfertőtlenítő, magnézium.

Biztosítás: Az út teljes időtartamára kötelező az utasbiztosítás megkötése. Részvételi díjunk már tartalmazza az UNION Retúr Plus biztosítás díját. Ez a biztosítási csomag megfelelő a speciális túráinkra is, többek között biztosítást nyújt a sporteszközökre, sportbalesetekre, túrázásra 5000 méterig. Amennyiben magasabb szintű biztosítást szeretnél kötni, munkatársunk a segítségedre lesz, viszont ennek a díjnak a különbözetét meg kell fizetned.

További biztosítási csomagokról a Biztosítás menüpont alatt tájékozódhatsz.