Outdoor csapatépítés

Outdoor csapatépítés

Az outdoor csapatépítés egy élménycentrikus tréningmódszer melynek célja, hogy a munkatársakat kiszakítva a megszokott környezetükből új energiákkal töltsük fel, aktív programokon keresztül. A csapatépítés több, mint egy pár napos céges program, ez egy olyan folyamat, amely segíti a szervezet és a benne dolgozó kollégák fejlődését.

Programjaink segítségével szeretnénk a résztvevőknek, különleges csapatépítő élményeket, kihívásokat teremteni, hogy ezzel elősegítsük a vállalaton belüli személyes kapcsolatok, a csapatszellem és a kölcsönös bizalom erősítését. A túrák gyönyörű természeti környezetben, izgalmas és kalandos kikapcsolódást nyújtanak a csapat tagjainak.

DSC03397

Hatása a résztvevőkre:

Az átélt közös élmények, izgalmak, hatással vannak a csapat működésére. A kollégák pozitív élményekkel feltöltődve, megerősödött kapcsolatokkal térnek vissza munkahelyükre. A mindennapoktól eltérő környezet, az aktív időtöltés kiváló lehetőséget teremt a munkatársak csapattá való összekovácsolódására, a csapatszellem megerősítésére.

Ezenkívül az outdoor csapatépítés javítja az emberek kommunikációs készségét (információ fogadás-átadás), a közös gondolkodás kialakítását, az összefüggések átlátását, továbbá az egyéni és csoportcélok összehangolását.

A résztvevők felmérik önmaguk és társaik fizikai állóképességét, alkalmazkodó és koncentráló képességét, a csapat erejét. Ezek az élményprogramok az aktív kikapcsolódás mellett segítik a résztvevőket a mindennapi problémák hatékonyabb megoldásában is. A sikeresen leküzdött nehézségek után erősödik bizalmuk és felelősségérzetük, társaik és önmaguk iránt is.

DSC05370

Az outdoor csapatépítés előnyei:

  • A résztvevők kimozdulnak a komfortzónából
  • Javul a kommunikációs készség
  • Fejlődik a proaktív magatartás
  • Javul a döntéshozatali készség
  • A cégvezetők egy új környezetben akár szélsőséges helyzetekben ismerhetik meg középvezetőik, alkalmazottaik reakcióit, problémamegoldó képességeit, kreativitásukat.
  • Felszínre kerül, hogy kik a vezéregyéniségek, kik tudnak egy új, ismeretlen helyzetben csapattagként maximumot nyújtani.
  • A csapatépítő kalandprogramok felüdülést jelentenek a formális tréningekbe belefáradt csapatoknak, és észrevétlenül segítik a csapat fejlődését a csapatszellem erősítésével.
  • A résztvevők gyönyörű természeti környezetben, közös élményekkel gazdagodva, feltöltődnek új energiákkal