Hohe Wand és Myrafälle – Családi kirándulás Alsó-Ausztriában

A Hohe Wand Naturpark Alsó-Ausztriában, Wiener Neustadt közelében található kedvelt kirándulóhely.  A 800 és 1.135 m közötti magasságban elterülő erdős fennsík egy jól kiépített úton egész éven át kényelmesen megközelíthető. A természeti park számtalan érdekes látnivalót kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt: a „Skywalk“kilátóterasz,  a kilátótorony, vadaspark és rengeteg színes és izgalmas túraútvonal. Vadregényes szurdokok, tanösvények, fantasztikus panoráma, jellemzi a Hohe Wand Naturparkot. Itt a kisgyerekes családok is garantáltan jól fogják érezni magukat.

A Myrafälle a Myra patak több száz méteres több lépcsős vízesése szintén Alsó-Ausztriában, a Gutensteiner Alpok területén található. A vízeséseket egy kitáblázott témaút mentén, jól kiépített fahidakon és lépcsőkön járhatjuk be. Szintén egy családbarát program, amit a kisgyerekek is nagyon élveznek.

A túra időpontja: nyitott dátum – bejelentkezés alapján
Részvételi díj: 15.900,- Ft + Áfa

A túra programterve (részletekért kattints)

Program: Indulás a kora reggeli órákban Győrből. Érkezés kora délelőtt a Hohe Wand Naturparkba. Skywalk panoráma és a kilátó megtekintése, vadaspark, ebéd, délután Myrafälle vízesések. Hazautazás a koraesti órákban.

Indulás reggel 06:00-kor Győrből. Találkozó az indulás előtt negyed órával az előre megbeszélt helyen. A kora délelőtti órákban érkezünk meg túránk helyszínére a Hohe Wand Naturparkba, ami Alsó-Ausztria déli részén, Wiener Neustadt közelében található és a Bécsi-Alpok egyik legismertebb és legnépszerűbb kirándulócélpontja. Számos gyerekekkel is jól járható túraútvonal vezet a legszebb helyekre – kilátóhoz, sziklaúthoz vagy a Skywalk-hoz. A Hohe Wand Természeti Park számtalan érdekes látnivalót kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A parkolóból egy rövid kényelmes sétával érjük el a Skywalk kilátót, a Hohe Wand Natúrpark legnépszerűbb elemét, egy háromszög alakú építményt. A mély szakadék fölötti kilátóteraszból gyönyörködhetünk a csodálatos látványt nyújtó kilátásban és lenézhetünk a mélybe is, ahol a nehezebb Klettersteigeken mászó embereket is megpillanthatjuk. Ha kigyönyörködtük magunkat, buszra szállunk és átmegyünk a fennsíkon található vadaspark melletti nagy parkolóba. A családok legkedveltebb programja a natúrparkban található vadaspark, ahol játszótér és állatsimogató is található. A vadaspark területéről felkeressük a Hohe Wand nyugati oldalán fekvő 18 méteres kilátót, ahonnan szép időben a Schneeberget, sőt akár a Fertő-tavat is láthatjuk. Ezután lehetőség lesz ebédelésre a Gasthaus Naturparkstüberl étteremben, ahol alkalmunk lesz az osztrák specialitásokat megkóstolni, valamint az itt található múzeumban körbetekinteni.

Ebéd után buszra szállunk, és egy közel 3/4 órás buszozás után megérkezünk a Myrafälle vízesésekhez. A vízeséseket egy kitáblázott témaút mentén, jól kiépített fahidakon és lépcsőkön járhatjuk be A Myrafälle vízesések a Bécsi-Alpok egyik legszebb és legnépszerűbb kirándulóhelye közé tartozik, teljes magassága 125 m, több száz apró zuhataga szinte biztosan elkápráztat mindenkit. A kitartóbb túrázókkal a zuhatag után feltúrázunk egészen a csúcsig, a Hausstein nevű szikláig, ahová meredek, de rövid kapaszkodó vezet. A panoráma itt is páratlan, láthatjuk a szomszédos hegyeket, köztük a Schneeberget is. Kis szusszanás után visszatérünk a parkolóba, buszra szállunk és élményekkel teli hazautazunk Győrbe.

Egyéb tudnivalók

Létszám: 14 fő + 2 fő túravezető

A minimum létszám 7 fő, ennél kevesebb fő jelentkezése esetén a túra nem indul az adott időpontban.

Kiutazás: 8 személyes saját mikrobuszainkkal, ami kényelmes, klimatizált és jól felszerelt. 

A pihenőhelyeken általában fizetni kell a mosdó használatáért, ezért jó, ha van nálunk némi aprópénz.

A túrák nehézsége: A Hohe wand és Myrafälle túránk egy könnyű, családbarát túrának számít. A távok és szintkülönbségek nem jelentősek. Az útvonalak izgalmasak, a panoráma csodálatos, ezért gyerekek is élvezni fogják. A túra gyerekeknek 6 éves kortól ajánlott.

Ajánlott felszerelés: Kisebb méretű hátizsák a napi élelmiszer és víz szállítására.

Öltözet: jól bejáratott túrabakancs vagy túracipő, időjárásnak megfelelő (réteges, jól szellőző) öltözet, fejfedő, kesztyű.

Étkezés: Túránk önellátó. Mivel a túra egynapos, érdemes a napi élelmiszert otthonról hozni. A túrára ajánlott néhány szendvicset, gyümölcsöt, kekszet, csokit, energiaszeletet csomagolni. A túra során lesz lehetőség meleg étel fogyasztására is.

Valuta: Ausztria hivatalos fizetőeszköze az Euro (€). Sok helyen bankkártyával is lehet fizetni, ennek ellenére ajánlatos mégis készpénzt hozni.

Ajánlott költőpénz: 20-50 €

Belépő árak (a részvételi díj nem tartalmazza): 

  • Hohe wand Natúrpark: felnőtt: 4,50 €, gyerek (3-15 éves): 2 €
  • Myrafälle vízesések: felnőtt: 5 €, gyerek (3-15 éves): 1,5 €

Csomagok: A túrára ajánlatos kisméretű hátizsákot hozni, amibe a napi élelem, víz, esőkabát, meleg ruha befér.

Egészségügyi tudnivalók: A túravezetőnél elsősegély csomag van. Azon felül a saját részre szükséges gyógyszert kérjük magaddal hozni.

Biztosítás (a részvételi díj nem tartalmazza): Az út teljes időtartamára ajánlott az utasbiztosítás megkötése. 

Részvételi díj: 15.900,- Ft + ÁFA, amely tartalmazza:

  • az utazást mikrobusszal
  • a túraszervezést
  • egész napos túravezetést.