Hótalpas vagy panorámatúra Semmeringen

Semmering, a Bécsi-Alpok méltán népszerű központja nemcsak a téli sportok kedvelőit csábítja, hanem ikonikus hegycsúcsai is csábítják a túrázni vágyókat. A magyar határhoz közeli sícentrum közkedvelt célpontja családosoknak, síelni és szánkózni vágyóknak, valamint mindazoknak akik a hófedte hegyek között szeretnének eltölteni egy emlékezetes napot. Jól karbantartott pályarendszer várja a kezdő és haladó síelőket, valamint egy 3 km hosszú élmény-szánkópálya, mely feledhetetlen élményt nyújt különleges építményeivel, fény- és hangeffektjeivel, valamint varázslatos alagútjaival. A szánkó- és sípályák hóbiztosságát összesen 25 hóágyú garantálja, így az egész szezonban megfelelő mennyiségű hó fedi a pályákat. Összességében Semmering az egyik legjobb célpont mindenkinek, aki egy havas, aktív kikapcsolódásra vágyik.

A túra időpontja: nyitott dátum – bejelentkezés alapján
Részvételi díj: 15.700,- Ft + Áfa

 

A túra programterve (részletekért kattints)

1.nap: Indulás reggel 6-kor Tényőről vagy 6.30-kor Győrből. Kb 2-2,5 óra út után érkezés Semmeringbe. Választható program: hótalpas, kilátásban gazdag túra vagy szánkózás, síelés, snowboardozás. Délután hazaindulás, érkezés Győrbe az esti órákban.

Indulás reggel 6-kor tényői bázisunkról igény szerint győri beszállással 6.30-kor. 2-2,5 órás utazás után Semmeringre érkezünk, ahol a hótalpas túrán kívül aki szeretne síelhet, szánkózhat, snowboardozhat. A tervezett hótalpas túra során bejárjuk a környékbeli legszebb helyeket. A pályák mentén több hütte is olyan finomságokkal várja a pihenni vágyókat mint a gőzgombóc vagy a forralt bor. A pályák 16:00 óráig vannak nyitva, ezután az előre megbeszélt helyen találkozunk, és elindulunk hazafelé.

A hótalpas túráról bővebben:

Semmeringből felvonóval felmegyünk 1340 méterre, ahonnan már csak pár lépés a Millenium kilátó. Innen gyönyörű kilátás nyílik Semmeringre, és a környező hegyekre. A kilátó után hátat fordítunk a síterepnek, és kb. 1 órás kényelmes séta után eljutunk a Sonnwendstein csúcsára (1523), ami túránk legmagasabb pontja. A kilátás itt is magával ragadó – Alsó-Ausztria legnagyobb hegyei vesznek körül minket. A csúcs alatti hágóban megpihenünk a Pollereshütte teraszán. Tovább indulunk, és fél óra múlva már az Erzkogel csúcson (1504) találjuk magunkat, amin egy hatalmas kereszt áll. A csúcsokról gyönyörű panoráma terül elénk: rálátni a Rax-ra, a Schneebergre és a híres semmeringi vasútvonalra is. Az Erzkogel csúcsot elhagyva a Dürriegel gerincen végigvezető Kammerwegen visszagyalogolunk a szánkópályáig, amin egy óra alatt lesétálunk a kiindulópontig.

Nehézség: 2-es

Egyéb tudnivalók

Létszám: 14 fő + 2 fő túravezető

A minimum létszám 6 fő, ennél kevesebb fő jelentkezése esetén a túra nem indul az adott időpontban.

Kiutazás: saját mikrobuszunkkal, ami kényelmes, klimatizált és jól felszerelt. 

A pihenőhelyeken általában fizetni kell a mosdó használatáért, ezért jó, ha van nálunk némi aprópénz.

Szánkó és sí felszerelés: Lehetőség lesz saját szánkót és sífelszerelést hozni, de a helyszínen is bérelhető minden felszerelés (a részvételi díj nem tartalmazza).

A hótalpas túra nehézsége: A hótalpas túrán összesen 200-300m szintkülönbséget kell leküzdenünk, és a túratáv sem jelentős, így átlagos kondícióval bárki teljesíteni tudja. 

Ajánlott felszerelés: Kisebb méretű hátizsák a napi élelmiszer és víz szállítására, kamásli, napszemüveg, napvédő krém, pótzokni, váltóruha.

Öltözet: jól bejáratott túrabakancs, réteges (jól szellőző) meleg, vízálló öltözet, sapka, sál, kesztyű.

A hótalpas túrára jelentkezőnek irodánk jó minőségű tsl 226 Rando hótalpakat és Zajo Trekking túrabotokat biztosít.

Hótalp – TSL 226 RandoTúrabot – Zajo Trekking Poles Basic

Étkezés: Túránk gyakorlatilag önellátó. Mivel a túra egynapos, érdemes a napi élelmiszert otthonról hozni. Ajánlott néhány szendvicset, gyümölcsöt, kekszet, csokit, energiaszeletet csomagolni. A nap során hüttékben lehetőségünk lesz meleg étel fogyasztására is.

Időjárás: Semmeringben télen az időjárás meglehetősen változó. Napsütéses napokon nagyon kellemes az idő, de bármikor előfordulhat hóesés, nagy szél, vagy erős lehűlés. Fel kell készülnünk, hogy a hőmérséklet akár -10 fok alá is süllyedhet egy-egy hideg napon, így nagyon fontos, hogy megfelelő öltözékben jöjjön mindenki.

Valuta: Ausztria hivatalos fizetőeszköze az Euro (€). Sok helyen bankkártyával is lehet fizetni, ennek ellenére ajánlatos mégis készpénzt hozni.

Ajánlott költőpénz: 50-60 €. A részvételi díj nem tartalmazza a felvonó díját.

Csomagok: A túrára ajánlatos kisméretű hátizsákot hozni, amibe a napi élelem, víz, meleg ruha befér.

Egészségügyi tudnivalók: Ajánlott néhány alapvető gyógyszert magaddal hozni: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, fásli, sebfertőtlenítő, magnézium.

Biztosítás (a részvételi díj nem tartalmazza): Az út teljes időtartamára ajánlott az utasbiztosítás megkötése. 

Részvételi díj: 15.700,- Ft + Áfa, amely tartalmazza:

  • az utazást mikrobusszal személy- és eszközszállítást tényői bázisunkról igény szerinti győri felszállással oda-és vissza
  • eszközbérlést – túrabotok, hótalp
  • a túraszervezést
  • egész napos túravezetést.