Ybbstal kerékpár körtúra

,Túra adatok

Időtartam: 3 nap
Nehézség: közepes
Táv: 140 km
Szintkülönbség: kb. 500 m
Utak: aszfaltozott kerékpárút
A túra időpontja: 2024.04.19-21.
Részvételi díj: 67.500,- Ft + ÁFA

Az ausztriai Alpokban található Ybbstal-kerékpárút a három kerékpárút egyike, amely a Dunát az Alpokkal köti össze. A Mostviertel kerékpárút-hálózatának csúcspontjaként is ismert, Ybbs an der Donau torkolatától 107 kilométeren vezet Lunz am See-ig. Családbarát, élvezetes és változatos, megannyi természeti szépséggel, festői tájjal és tökéletes kerékpárúttal várja a kerékpározás szerelmeseit.  A kerékpárút nemrégiben létesített, 55 km hosszú központi szakasza Waidhofen an der Ybbs és Lunz am See között az egykori Ybbstalbahn vasútvonalán halad. A kerékpárúton végig számos pihenő és kilátóhely került kialakítása az Ybbs folyó mentén, látványos boltíves vasúti hidakon, alagúton kelünk át, végigkerekezünk egy vadregényes szurdokon, míg az útvonal végén Lunzi-tó vár bennünket, ahol fürdőzésre is van lehetőségünk.  

Részletes leírás

1. nap

Kerékpártúránk Waidhofen an der Ybbs, alsó-ausztriai településéről indul, ahová tényői vagy győri reggeli indulással mindössze 3-3,5 óra alatt érkezünk meg. Érkezésünk után egyből nyeregbe pattanunk és a festői szépségű Lunz am See-ig tekerünk (56 km), ahol majd a szállásunk is lesz 2 napig. A nap hátralevő részében a Lunzi tóban megmártózhatunk és töltődhetünk fel a következő napra.

2. nap

Reggeli után nyeregbe pattanunk, és először ún. Ybbstali Alpokban, Alsó-Ausztria és Stájerország között húzódó 1125 méteres magasságban található Zellerain hágóig tekerünk. Az ősfás részekkel, sziklaszirtekkel körülölelt szakasz remek burkolattal, adrenalin fokozó kanyarokkal és lejtőkkel kényeztet majd el bennünket, miközben gyönyörködhetünk a kilátásban. Innen elindulva (útközben ebéd) egy bő fél óra alatt elérünk Lackenhof külterületére, ahonnét kétüléses libegőbe szállunk, és néhány perc alatt a gyönyörű hegyek világába szállíttatjuk magunkat. A hegycsúcs kilátópontját, a Hüttenkogelt kb. fél órányi sétával, egy enyhén emelkedő szerpentinen lehet megközelíteni, majd innen tovább haladva mintegy 2,5 óra gyalogtúra keretén belül elérjük az Ötscher csúcsát 1893 méter magason! Vissza libegővel és lélegzetállító panorámával jutunk le. Bringákra szállunk és kb. koraesti érkezéssel visszatekerünk szállásunkig. 

3. nap

3.napunkkon az emelkedőké lesz a főszerep, Lunz am Seetól először enyhén felfelé vezető úton elérjük Gamingot, majd Waidhofenig tekerünk, kb 50km-es távon 500 méteres szintkülönbséggel. Idilli és gyönyörű környezetben eredei és aszfaltozott úton egyaránt az Ybbs folyó mentén tekerünk. 

Távok:

 1. nap Waidhofen an der YbbsLunz am See [ 56 km ]
 2. nap Lunz am See Zellerain – Lackenhof [ 33 km ]
 3. nap Lunz am See Gaming – Waidhofen [ 50 km ]

A részvételi díj tartalmazza:

 • KTM MACINA ALP/KTM Macina Pro Cross e-bike-ok bérlését 3 napra,
 • sisakot,
 • professzionális ABUS lakatot,
 • túravezetést,
 • szervezést,
 • assistance szolgáltatást a túra teljes időtartama alatt,
 • logisztikai költséget (személy- és eszközszállítás) a túra teljes időtartama alatt,
 • kempingezéshez szükséges Zajo túrasátrat és derékaljat.

Az ár nem tartalmazza az utiköltséget, valamint a szállás- és étkezés költségét. A kiutazás telekocsi rendszerben működik, az utiköltség külön fizetendő a résztvevők létszámától függően (15.000-23.000 Ft között).
Szállás jól felszerelt kempingben vagy apartmanokban, külön fizetendő. Kempingezés esetén a kemping felszerelést (sátor, derékalj) biztosítjuk.

A túra minimum 6 fő jelentkezése esetén indul.

Meghirdetett időpontra alábbiakban tudsz jelentkezni. További időpontokért keress bennünket.

Ha egy igazán egyedülálló élményre vágysz, jelentkezz túránkra! Ne feledd, mivel túráinkon e-bike-okkal tekerünk, ezért minimális edzettséggel is teljesíthető.

Lehetőség van az Európai Utazási Biztosító Zrt. -n keresztül utasbiztosítást kötni – kattints a logóra.

EUB utasbiztosítás

Elérhetőségek

Trek Direction Outdoor Utazásszervező Kft.

Székhely: 9111 Tényő, Kossuth L. u. 39.

Mobil: +36 30/331 7631

E-mail: info@trekdirection.hu

Adószám: 24690904-2-08

Bankszámlaszám: MKB Bank 10300002-10602835-49020011