Kamp-Thaya-March kerékpártúra

Túra adatok

Időtartam: 3 nap
Nehézség: közepes
Táv: 220 km
Szintkülönbség: kb. 500 m
Utak: aszfaltozott kerékpárút
A túra időpontja: 2024.05.08-10.

Részvételi díj: 67.500 ,- + ÁFA

Ha te is szeretsz új útvonalakat felfedezni és szívesen kerékpározol, akkor egy izgalmas túrát ajánlunk figyelmedbe. A Kamp-Thaya-March-kerékpárút (KTM) Ausztria legszebb kerékpáros túraútvonalai közé tartozik. 3 nap alatt több mint 220 km tekerés 3 folyó mentén a béke, nyugalom, látnivalókban gazdag táj és lenyűgöző természeti környezet jegyében! 

Részletes leírás:

1. nap

Kerékpártúránk Waidhofen an der Thaya, a Thaya folyó mentén fekvő alsó-ausztriai városból indul, ahová tényői vagy győri reggeli indulással mindössze 3-3,5 óra alatt érkezünk meg. Érkezésünk után egyből nyeregbe pattanunk és a festői szépségű Zwettl városkába tekerünk, utunk az északi Waldviertel hosszú szakaszain keresztül vezet. A Kamp folyót követve a dombokon kanyarogva érkezünk be Zwettl városába, amelynek apátsága kiterjedt ciszterci kolostora mellett Közép-Európa egyik nagy művészeti kincse. Miután pihentünk egy kicsit, visszaindulunk és elfoglaljuk szállásunkat. Este vacsora, szabad program és felkészülünk a másnapi hosszabb túránkra.

2. nap

Második nap elsőként Waldkirchen an der Thaya-ba tekerünk, a Thaya-völgyben a cseh határ mentén fekvő fekvő, kiterjedt tűlevelű erdők által körülvett és a természetkedvelők körében is népszerű településre. Utunk a szabadon látogatható Thayatal Nemzeti Park mellett halad el, amely a kanyargó Thaya északi kanyarulatánál található. A természetes folyóparti erdőkön a Thaya folyó partján tekerve változatos folyami táj mentén: erdőkön, mezőkön és réteken át érkezünk be Raabs an der Thaya településére, ahonnét Windigsteigig tekerünk. A község enyhén dombos területe csodálatos kilátással rendelkezik, számos pihenő illetve kilátóhely van az úton kialakítva, amely a kerékpárosok számára egyedülálló élményt nyújtanak. Egy kis pihenő után visszatekerünk szállásunkig.

3. nap

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és átautózunk Zwettl-be, ahonnét Kremsig tekerünk. A Waldviertel szívében található Krumau am Kamp falu a fölötte álló vadregényes kastélyáról ismert. Változatos útvonalon továbbhaladva érkezünk be Alsó-Ausztria ötödik legnagyobb városába, Krems an der Donau vagy röviden csak Krems-be. A Kamp-völgy sokszínű vidékein keresztülhaladva jutunk el a borok és a kultúra városába, Kremsbe. A Duna parti gyönyörű egyetemi város Ausztria egyik legrégebbi városa, az óváros középkori házegyüttese a világörökség része. Itt eltölthetünk néhány órát városnézésre, majd a késődélutáni órákban elindulunk haza.  

Távok:

 1. nap Waidhofen an der Thaya – Zwettl – Waidhofen an der Thaya [ 75km ]                                                 
 2. nap Waidhofen an der Thaya – Raabs an der Thaya – Windigsteig – Waidhofen an der Thaya [ 75-80km ]
 3. nap Zwettl – Krumau am Kamp – Gföhl – Krems an der Donau [ 70km ]                                                

A részvételi díj tartalmazza:

 • KTM MACINA ALP/KTM Macina Pro Cross e-bike-ok bérlését 5 napra,
 • sisakot,
 • professzionális ABUS lakatot,
 • túravezetést,
 • szervezést,
 • assistance szolgáltatást a túra teljes időtartama alatt
 • logisztikai költséget (személy- és eszközszállítás) a túra teljes időtartama alatt
 • kempingezéshez szükséges Zajo túrasátrat és derékaljat.

Az ár nem tartalmazza az utiköltség, a szállás- és étkezés költségét.

A kiutazás telekocsi rendszerben működik, az utiköltség külön fizetendő a résztvevők létszámától függően (15.000 – 22.000 Ft között).
Szállás jól felszerelt kempingekben vagy apartmanokban, külön fizetendő. Kempingezés esetén a kemping felszerelést (sátor, derékalj) biztosítjuk.

 

A túra minimum 6 fő jelentkezése esetén indul.

Meghirdetett időpontra alábbiakban tudsz jelentkezni. További időpontokért keress bennünket.

Ha egy igazán egyedülálló élményre vágysz, jelentkezz túránkra! Ne feledd, mivel túráinkon e-bike-okkal tekerünk, ezért minimális edzettséggel is teljesíthető.

Lehetőség van az Európai Utazási Biztosító Zrt. -n keresztül utasbiztosítást kötni – kattints a logóra.

EUB utasbiztosítás

Elérhetőségek

Trek Direction Outdoor Utazásszervező Kft.

Székhely: 9111 Tényő, Kossuth L. u. 39.

Mobil: +36 30/331 7631

E-mail: info@trekdirection.hu

Adószám: 24690904-2-08

Bankszámlaszám: MKB Bank 10300002-10602835-49020011