E-bike túra a Börzsönyben

Időtartam: kb 4-5 óra
Táv: 52 km
Szintkülönbség: 707m
Nehézség: nehezebb
Utak: alacsony forgalmú műút, erdei út
Részvételi díj: 21.900,- Ft + ÁFA

A vadregényes Börzsöny népszerű kerékpárútvonalnak számít a Dunakanyar környékén. Ez az izgalmas kerékpártúra Visegrádból indul fél távon a Duna mentén, így ha nem sietünk bármikor megpihenhetünk a partján, vagy éppen gyönyörködhetünk a környező hegyeket tarkító festői szépségű természetben.

Részletes leírás:

Eme túránk alkalmával Visegrádból indulva fogunk egy bő 50km-es kört tekerni. Komppal átkelünk a Duna túloldalára és Kismaros felé vesszük az irányt. Kismarost elhagyva Szokolya – Királyrét irányában, a Török-patak mentén haladunk tovább. Kisebb emelkedő után már Szokolyán járunk, majd a falut elhagyva tovább haladunk a Kóspallag felé vezető útig kicsit erőteljesebb emelkedőket leküzdve. Nem sokkal Kóspallag előtt csodálatos kilátás nyílik a Pilisre és a Dunakanyar egy részére. Itt beiktathatjuk első pihenőnket, hogy kipihenjük a hegymenetet.  Márianosztrán eltekerünk az ország egyik legrégebbi, 1858-as alapítású börtön és a közvetlenül mellette épült Magyarok Nagyasszonya kegytemplom mellett. Innentől lejtmenetben haladva érjük el Szobot, a vasútállomás előtt elgurulva egy alagúton a Duna felé fordulunk, és egyenesen letekerünk a rév felé. Innen indul az a kerékpárút, amely egészen Budapestig halad. Már Zebegény felé haladva megcsodálhatjuk a Dunakanyar hegyeit és a pazar panorámát. Zebegény után, a Visegrádi-szorost, szemben Dobogókőt, felettünk pedig a Hegyes-tető szikláit csodálhatjuk meg. Feltekerünk a Julianus barát kilátóhoz, ahonnét csodás kilátás nyílik a Dunakanyarra. Szorosan követve a Duna kanyarulatát nádasok, árnyékos ligetek és homokos strandok mellett haladunk végig festői szépségű tájakon. Nagymaroshoz közeledve már feltűnik a visegrádi vár. Érdemes itt is megállnunk, erre remek kerékpáros pihenők szolgálnak. Végezetül kompra szállunk és visszaérkezünk Visegrádra, majd onnét hazautazunk.

Az ár tartalmazza:

  • KTM MACINA ALP/KTM Macina Pro Cross e-bike-ok bérlését,
  • sisakot,
  • professzionális ABUS lakatot,
  • túravezetést,
  • szervezést,
  • személy- és kerékpár szállítást tényői vagy győri indulással,
  • assistance szolgáltatást a túra teljes időtartama alatt.

Az ár nem tartalmazza az 1500 Ft-os komp jegyárát.

A túra minimum 6 fő jelentkezése esetén indul.

Meghirdetett időpontra alábbiakban tudsz jelentkezni. További időpontokért keress bennünket.

Ha egy igazán egyedülálló élményre vágysz, jelentkezz túránkra! Ne feledd, mivel túráinkon e-bike-okkal tekerünk, ezért minimális edzettséggel is teljesíthető.

Lehetőség van az Európai Utazási Biztosító Zrt. -n keresztül utasbiztosítást kötni – kattints a logóra.

EUB utasbiztosítás

Elérhetőségek

Trek Direction Outdoor Utazásszervező Kft.

Székhely: 9111 Tényő, Kossuth L. u. 39.

Mobil: +36 30/331 7631

E-mail: info@trekdirection.hu

Adószám: 24690904-2-08

Bankszámlaszám: MKB Bank 10300002-10602835-49020011