Bringa- és gyalogtúra Krk szigeten

Az Adriai-tenger és Horvátország legnagyobb és legnépszerűbb szigete nemcsak a nyaralókat csábítja, hanem igen változatos, élményekben gazdag hegymászás- és túracélpontok várnak déli szomszédunknál. A 38 kilométer hosszú sziget kiválóan alkalmas többek között a hegymászás és gyalogtúrázás szerelmeseinek. Mi most egy kifejezetten izgalmas és érdekes 5 napos kalandtúrát állítottunk össze, ahol bringaútvonalak és trekking túrák közül válogathattok.

Túra adatok

Időtartam: 5 nap
Nehézség: közepes
Táv: 100 km bringatúra, 30 km gyalogtúra
Szintkülönbség: kb 490 m
Utak: aszfaltozott kerékpárút, terep
A túra időpontja: 2024.09.25-29.
Részvételi díj: 79.900,- Ft + ÁFA

Részletes leírás (a résztvevőktől függően változhatnak az egyes programok sorrendjei):

1. nap

Túránk péntek reggel 8 órakor indul tényői vagy győri beszállással. 500 km autózás után koradélután érkezünk meg Njivicére, Krk sziget legfiatalabb településére. Elfoglaljuk szállásunkat, és hamarosan nyeregbe is pattanunk, és Porat illetve Malinska kellemes hangulatú falukig tekerünk a sziget északnyugati részén a part mentén. A sziget nagyrészén jól kiépített bicikliúton mehetünk, amely számos kulturális- történelmi műemlék és látnivaló mellett halad, vagy éppen érintetlen tájakon, olajfa-ligeteken át vezet. Laza 20 km-es körtúra után visszaérkezvén a szállásunkra kedvünkre fürödhetünk a tengerben egészen estig. Este megbeszélés és felkészülés a másnapi gyalogtúrára. 

2. nap

Reggeli után autóba ülünk, 26 km-rel odébb leparkolunk, és elindulunk meghódítani a sziget legmagasabb csúcsát, az Obzovát (569 m). A túra kb 4-5 óra, mely erdőkön és sziklás terepen keresztül vezet át. Koradután visszaérkezünk és estig strandolhatunk, a szállásunk közelében található kavicsos strand természeti szépségéről, nyugodt légkörérőről ismert. Kiváló hely sznorkelezéshez és búvárkodáshoz is, de hódolhatunk különféle vízi sporttevékenységeknek is. 

3. nap

Reggeli után mikrobuszunk elszállít bennünket a sziget legkeletibb csücskébe, ahonnét kezdődik majd aznapi túránk. A horvát Caminó útvonal első szakasza Krk szigetén található, és kb 150 km hosszú. A Szent Jakab zarándokutak európai hálózatának a horvátországi zarándok-útvonalak is része, amelyhez pár éve csatolták hozzá Krk középkori zarándokútjait. Baskából indulunk, ahol először megnézzük a város fő történelmi helyszínét, a Baska-táblát. Az itt látható kőtáblán glagolita írás, egy ősi szláv ábécé szerepel. Csodálatos természeti táj, erdők, lenyűgöző kilátást nyújtó dombok, régi kastélyok és templomok, elhagyatott falvak, középkori kisvárosok és gyönyörű strandok mind részei lesznek az útvonalunknak. Végállomásunk 21 km után a sziget délnyugati partján található Punat festői kisvárosa, ahol egészen estig élvezhetjük a strandolást.

4. nap

Bringázunk, szállásunktól Baskáig tekerünk, majd másik útvonalon vissza kb 70-80 km. Ez a túra igazi kihívást jelent a keskeny utak éles kanyarok, a sok emelkedő és lejtő miatt. A sziget legalsó pontján megpihenhetünk, fürödhetünk az egyik legnépszerűbb és sokak szerint legszebb strandján. Útközben elhaladunk a sziget legmagasabb pontja mellett, a hegytetőről Pazar látványban lehet részünk a baskai völgyre. Túránk többi részén az érintetlen természetben, a part mentén, illetve erdőkön, hegyeken és völgyeken keresztül is haladunk. Bringatúránk végén a választott strandon pihenhetjük ki fáradalmainkat estig és készülhetünk fel a másnapi csúcstúrával egybekötött hazaindulásra.

5. nap

Reggeli után autóba ülünk és Opatijába autózunk kb 45 percet. Utolsó napi programunk gyalogtúra az Ucka legmagasabb csúcsára, a Vojakra, amely 1396 méterre a tengerszint felett helyezkedik el. A túra hossza Isztria legmagasabb pontjára 7 km, a hegy kb. felétől számítva Poklon pontról indulva, ahová autóval megyünk fel. Tervezetten 3-4 óra alatt teljesítjük a kört a jelentős, közel 500 m-es szintemelkedés miatt. Az Učka hegylánc a Dinári-hegység legnyugatibb tagja, legmagasabb csúcsait természetvédelmi területeknek és emlékhelyeknek nyilvánították. A Vojak csúcson 1911-ben épült kilátótorony az Ucka Nemzeti Park jelképe. A torony 2004-ben lett felújítva. A kilátótoronyba felsétálunk, kifújjuk magunkat és gyönyörködünk a csodálatos kilátásban az egész Isztriai-félszigetre, a Kvarner-öbölre, és visszatekintünk Krk szigetre, amelyet innen különösen jól meg tudunk figyelni. Innen leereszkedünk a parkolóig, autóval elmegyünk Opatijába, ahol még egy rövid városnézés vagy strandolás is belefér, mielőtt hazaindulunk. Estefelé várható a hazaérkezésünk. 

A részvételi díj tartalmazza:

  • KTM MACINA ALP/KTM Macina Pro Cross e-bike-ok bérlését 5 napra,
  • sisakot,
  • professzionális ABUS lakatot,
  • túravezetést,
  • szervezést,
  • assistance szolgáltatást a túra teljes időtartama alatt
  • logisztikai költséget (személy- és eszközszállítás) a túra teljes időtartama alatt
  • kempingezéshez szükséges Zajo túrasátrat és derékaljat.

Az ár nem tartalmazza az utiköltség, a szállás- és étkezés költségét.

A kiutazás telekocsi rendszerben működik, az utiköltség külön fizetendő a résztvevők létszámától függően (25.000-35.000 Ft között).
Szállás jól felszerelt kempingekben vagy apartmanokban, külön fizetendő. Kempingezés esetén a kemping felszerelést (sátor, derékalj) biztosítjuk.

A túra minimum 6 fő jelentkezése esetén indul.

Meghirdetett időpontra alábbiakban tudsz jelentkezni. További időpontokért keress bennünket.

Ha egy igazán egyedülálló élményre vágysz, jelentkezz túránkra! Ne feledd, mivel túráinkon e-bike-okkal tekerünk, ezért minimális edzettséggel is teljesíthető.

Lehetőség van az Európai Utazási Biztosító Zrt. -n keresztül utasbiztosítást kötni – kattints a logóra.

EUB utasbiztosítás

Elérhetőségek

Trek Direction Outdoor Utazásszervező Kft.

Székhely: 9111 Tényő, Kossuth L. u. 39.

Mobil: +36 30/331 7631

E-mail: info@trekdirection.hu

Adószám: 24690904-2-08

Bankszámlaszám: MKB Bank 10300002-10602835-49020011