Velencei evezés

Tarts velünk, és fedezd fel Velencét szabadon evezve a lagúnákon és a szigetek között!  Velence sokkal több, mint egy város. A várost körülvevő lagúna tele van meglepetésekkel és kalandokkal a természet és a történelem kedvelőinek. Nincs annál különlegesebb élmény, mint vízről gyönyörködni Velence látnivalóiban és evezni a paloták, terek és csatornákon át. A túrát teljesen kezdőknek nem ajánljuk, a napi evező táv 20-30 km. 

  • Helyszín: Velence, Buráno, Torcello
  • Időtartam: 4 nap
  • A túra időpontja: 2024.05.17-20.
  • Részvételi díj: 57.900,- Ft + ÁFA
1.nap

Túránk péntek reggel 8 órakor indul tényői vagy győri beszállással. Kb koradélután érkezünk meg a Punta Sabbioni kikötő mellett található Mira Mare kemping-be. Ideális fekvésének köszönhetően a kempingből bármilyen vízi járművel könnyedén elérhetjük Velencét, a varázslatos velencei lagúnát Burano, Torcello és Murano szigeteivel, a belső lagúna érintetlen völgyeit, vagy a csodálatos Adriai-tengerparton létesített Punta Sabbioni világítótoronyot. Túravezetőink segítségével felverjük a sátrakat a kempingben, elsétálunk a világító toronyhoz, kedvünkre fürödhetünk a tengerben egészen estig. Este megbeszélés és felkészülés a másnapi evezésre. Majd megtartjuk ismerkedési estünket, ahol átbeszéljük a további napok történéseit.

2.nap

Punta Sabbioni kikötőből reggel 9 óra körül elindulunk Buránoba, és ha a megfelelő erőnléttel rendelkezünk, akkor megnézhetjük mellette Torcellot is. Amellett, hogy a velencei lagúna leghíresebb szigeteire tett kirándulás különösen lenyűgöző a táj varászlatos jellegzetességei miatt, technikai tudás fejlesztésére és erőnlétünk felmérésre is jó. Páratlan növény- és állatvilág uralkodik a szigeteken megcsodálhatjuk Buránot benépesítő színes házakat vagy Torcello híres katedrálisát, az Ördög hídját és a harangtornyot. Buranóban feltétlenül kóstoljuk meg a sziget jellegzetes kekszeit. Délután visszaérkezünk a kempingbe, hogy kipihenten és felkészülten várjuk a másnapi velencei evezésünket. 

3.nap

Kora reggeli, 7 órai indulás a kikötőből. Mintegy fél óra alatt elérjük Lido di Venezia szigetet, egy hosszú, finom homokos parttal rendelkező sziget, amely védi Velencét a tengertől. Hatalmas strandjai a régmúlt időkben az arisztokraták és híres írók kedvelt nyaralóhelye volt. 1932 óta minden év szeptemberében Lido ad otthont a híres Velencei Filmfesztiválnak. A sziget mellett végighaladva beevezünk Velencébe, de előtte még megállunk Paro delle Rimembrane nevű festői pihenőhelyen egy kis lábmozgatásra. Innen érkezünk be város „főkapuján”, amelyet két oszlop jelöl. Majd elevezünk a Szent Márk térig, amelynek egyedülálló látványa, a nap bármely szakában, a fényviszonyok bármilyen változásakor lenyűgöző! Innen indul a 9 órakor kezdődő a Vogalonga, Európa legnagyobb vízi-karneválja. Megnézzük a vidám kinézetű jelmezes és minden féle hajóval felvonuló népsereget, majd tovább evezünk a Canal Grande-n. Végig evezünk rajta, elmerülünk a velencei lagúna egyedülálló hangulatában, megnézegetjük Velence kulturális látnivalóit, majd visszafordulunk és bemegyünk a keskeny lagúnák labirintusába. Velencéből kiérve megállunk Sant’ Erasmo szigeténél egy kis pihenésre, strandolásra, majd visszaevezünk kiindulópontunkhoz, a kemping melletti kikötőbe a kora esti órákban. 

4.nap

Reggeli után összepakolunk, és elindulunk haza élményekkel teli, újraélve ezt a 3 napi csodálatos evezést Velence lagúnáiban. 

Részvételi díj tartalmazza:

  • Seabird Expedition Afjord Pro tengeri kajak teljes felszereléssel 3 napos bérlését,  
  • 4 napi túravezetést,
  • szervezést
  • kemping felszerelést
  • assistance szolgáltatást
  • logisztikai költséget (személy- és eszközszállítás) a túra teljes időtartama alatt.

Az ár nem tartalmazza az utiköltséget, valamint a szállás- és étkezés költségét. A kiutazás telekocsi rendszerben működik, az utiköltség külön fizetendő a résztvevők létszámától függően (30.000-40.000 Ft között).

Szállás jól felszerelt kempingben, a kemping felszerelést (sátor, derékalj) biztosítjuk.

A túra minimum 6 fő jelentkezése esetén indul.

Meghirdetett időpontra alábbiakban tudsz jelentkezni. További időpontokért keress bennünket.

Ha egy igazán egyedülálló élményre vágysz, jelentkezz túránkra!

Lehetőség van az Európai Utazási Biztosító Zrt. -n keresztül utasbiztosítást kötni – kattints a logóra.

EUB utasbiztosítás

Elérhetőségek

Trek Direction Outdoor Utazásszervező Kft.

Székhely: 9111 Tényő, Kossuth L. u. 39.

Mobil: +36 30/331 7631

E-mail: info@trekdirection.hu

Adószám: 24690904-2-08

Bankszámlaszám: MKB Bank 10300002-10602835-49020011

Elérhetőségek

Trek Direction Outdoor Utazásszervező Kft.

Székhely: 9111 Tényő, Kossuth L. u. 39.

Mobil: +36 30/331 7631

E-mail: info@trekdirection.hu

Adószám: 24690904-2-08

Bankszámlaszám: MKB Bank 10300002-10602835-49020011