Evezés a Moldván

Csehország déli részén, a Moldva folyón evezünk, amely Csehország egyik leghosszabb, evezősök körében pedig a legnépszerűbb cseh folyó. A szelíd folyón igazán kellemes az evezés, csodálatos környezet, vadregényes középkori várak és hangulatos cseh kisvárosok jellemzik végig túránkat. Izgalmakból sincs hiány a folyó különlegességét adó csúszdáknak köszönhetően, amelyek a folyót szinte egy vízi vidámparkká változtatják. A legszebb cseh tájakon való evezéssel egybekötött városnézés a középkori Cesky Krumlovban jellemzi élménydús 3 napos túránkat. 

  • Helyszín: Csehország déli része, Cesky Krumlov, Moldva folyó
  • Időtartam: 3 nap
  • A túra időpontja: 2024.08.09-11.
  • Részvételi díj: 57.900,- Ft + ÁFA

További részletes információ:

1. nap

Túránk a Moldva (csehül Vltava) partján található Vyšší Brodból, Csehország legdélebbi településéről indul, ahová tényői vagy győri indulással a kora délutáni órákban érkezünk meg. Alapos szárazföldi oktatás után kajakjainkba szállunk, és elevezünk Rozmberk nad Vlatvou-ig. Út közben csodás látvány vár ránk, ahogyan a békés Moldva folyón haladunk, kedves kis városok, templomtornyok, zöld dombok látványa fogad. Láthatjuk többek közt a Vyšší Brod dél-nyugati részén található kolostort, majd a kisvárost elhagyva néhány kilométeren keresztül zöldövezetben evezünk, mielőtt Rozmberk nad Vltavou-ba érünk, amelynek vára már messziről látszódik.  Az evezésnek ezen a kb. 10 km-es szakaszán három kisebb zúgó is található, melyek még izgalmasabbá teszik vízitúránkat. Ezeken a helyeken át kell emelnünk kajakjainkat, de a bátrabbak az erre a célra kialakított vízi csúszdákon is lecsúszhatnak. Első napon Branná nevű kis faluig evezünk, ez a táv 21 km. Kikötjük csónakjainkat, buszra szállunk és elfoglaljuk szállásunkat Cesky Krumlovban. Megvacsorázunk, majd eltöltünk egy kellemes estét együtt.

2. nap

Másnap reggeli után visszatérünk az előző nap kikötött Brannába, vízre szállunk és egészen Zlatá Korunáig evezünk. Aznapi távunk 27 km, ami keresztülhalad Český Krumlov központján, a helyi vár és kastély UNESCO világörökségi listáján is szereplő hatalmas komplexuma alatt. Így miután kikötöttünk, megnézzük a krumlovi várat, amely a prágai vár után a második legnagyobb cseh vára. Vacsoráig városnézés, vacsora után opcionálisan fel lehet még fedezni Cesky Krumlov csodaszép óvárosát, és megízlelhetjük a cseh vendégszeretetet a turistáktól hemzsegő apró fogadókban. 

3. nap

Harmadik, egyben utolsó napunkon Borsov városa felé evezünk, útközben hatalmas fenyvesek, gyönyörű legelők, magas sziklafalak között kanyargunk ahogy evezünk a folyó egyik legérdekesebb és legszebb szakaszán. Kb 20 km-t evezünk, majd élményekkel teli hazaindulunk. 

Részvételi díj tartalmazza:

  • Seabird Expedition Afjord Pro tengeri kajak teljes felszereléssel 3 napos bérlését,  
  • 3 napi túravezetést,
  • szervezést
  • kemping felszerelést, amennyiben a szállás kempingben lesz
  • assisstance szolgáltatást a túra teljes időtartama alatt
  • logisztikai költséget (személy- és eszközszállítás) telekocsi rendszerben a túra teljes időtartama alatt.

Az ár nem tartalmazza a logisztika, valamint a szállás- és étkezés költségét. Logisztika telekocsi rendszerben működik, külön fizetendő a résztvevők létszámától függően (15.000-20.000 Ft között). Szállás kempingekben vagy kisebb szállodában. 

A túra minimum 6 fő jelentkezése esetén indul.

Meghirdetett időpontra alábbiakban tudsz jelentkezni. További időpontokért keress bennünket.

Ha egy igazán egyedülálló élményre vágysz, jelentkezz túránkra!

Lehetőség van az Európai Utazási Biztosító Zrt. -n keresztül utasbiztosítást kötni – kattints a logóra.

EUB utasbiztosítás

Elérhetőségek

Trek Direction Outdoor Utazásszervező Kft.

Székhely: 9111 Tényő, Kossuth L. u. 39.

Mobil: +36 30/331 7631

E-mail: info@trekdirection.hu

Adószám: 24690904-2-08

Bankszámlaszám: MKB Bank 10300002-10602835-49020011

Elérhetőségek

Trek Direction Outdoor Utazásszervező Kft.

Székhely: 9111 Tényő, Kossuth L. u. 39.

Mobil: +36 30/331 7631

E-mail: info@trekdirection.hu

Adószám: 24690904-2-08

Bankszámlaszám: MKB Bank 10300002-10602835-49020011