Aktív csapatépítés – Kalandozás a Sokorói-dombság és a Bakony térségében

A Sokorói-dombság a Pannonhalmi tájvédelmi körzet egyik egysége. Sajátos bükk- és csertölgy erdői, valamint meszes homokpusztái tarkítják területét. Kora tavasztól késő őszig jellemző a látványos növényvilága, többek közt a tavaszi hérics, a törpe nőszirom, a leánykökörcsin, stb. Mind a kerékpár-, mind pedig a gyalogtúráink során e táj természeti szépségeit csodálhatjuk meg. Élvezhetjük a békés környezetbe épült Sokoró Lovas Fogadó vendégszeretetét, házias ételeit, kényelmes kiszolgálását. A közös vacsorakészítés igazi szórakoztató csapatépítő tevékenység, amely jó hangulatú buliba torkollik. MTB kerékpártúránk izgalmas vidéken visz keresztül, dombokon felkaptatva, lejtőkön legurulva, vizeken átkelve élvezhetjük az igazi aktív kikapcsolódást a békés természeti környezetben.

A túra programterve (részletekért kattints)

1.nap: Utazás a Sokoró fogadóba, kerékpártúra a Sokoró-dombságban, gyalogtúra a Szemerei-dombokon, közös főzés, buli

A reggeli órákban a Trek Direction busza elszállítja a résztvevőket Sokorópátkára, a Sokoró Fogadóba. A családi üzemeltetésben lévő fogadó a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet közvetlen szomszédságában lévő Sokorói dombok között rejtőzik egy 10 hektáros park központjában, Sokorópátka mellett.

A Trek Direction túravezetői a helyszínen várják a csapatot. A Fogadóba történő becsekkolás után kiosztjuk a kerékpárokat, méretre állítjuk és kezdődhet az első aktív program. A Pannonhalmi Tájvédelmi Körzetben fogunk bringázni, a Sokoró-dombság lankáira tekerünk fel és suhanunk le róluk. Az emelkedők leküzdése után nagyszerű érzés a lejtőkön legurulva gyönyörködni a tájban. A túra végeztével visszaérkezünk a Sokoró Lovas Fogadóba, ahol meleg ebéddel várnak minket a házigazdák. Az ebédet követő rövid szusszanás után egy jó kétórás gyalogtúrára indulunk a Szemerei dombok közeli erdeibe. A körtúra végeztével megszabadulva az út porától, rövid szerelvényigazítás után busszal a közeli Tényőre utazunk.

Itt a résztvevőknek a Trek Direction bázisaként szolgáló szabadtéri, fedett, rendkívül hangulatos grill teraszán lehetőségük nyílik az előkészített alapanyagokból megsütni/főzni vacsorájukat. A csapattagok itt késő estig beszélgethetnek, bulizhatnak, majd az est befejeztével a résztvevők autóbuszos transzferrel visszatérnek a Fogadóba.

2.nap: MTB kerékpártúra a Bakonyban, a Cuha-patak 9-szeri keresztezésével, ebéd a Pokol Csárdában, gyalogtúra a Cuha-völgyben, hazautazás

A Sokoró Fogadóban svédasztalos reggeli fogadja az ébredezőket. Ha mindenki jól lakott, és kicsekkolt a Fogadóból autóbuszunkkal a Bakonyba utazunk. Mindeközben a Trek Direction munkatársai a kerékpárok és túrafelszerelések átszállításáról gondoskodnak. Kezdetét veszi az MTB kerékpártúra. Túránk során gázlókon át 9-szer keresztezzük a Cuhát, majd Vinyére érkezve elfogyasztjuk jól megérdemelt ebédünket a Pokol Csárdában. Ebéd után a Cuha völgyében és a Bakony erdeiben teszünk kalandos körtúrát. A nap befejeztével kellemesen elfáradva, élményekkel gazdagodva búcsúzunk egymástól, majd a résztvevők autóbusszal visszautaznak az előző reggeli találkozó helyszínére.

Egyéb tudnivalók

A túrák nehézsége:

Gyalogtúráink könnyű túrának számítanak, teljesítésükhöz nincs szükség speciális ismeretekre, sem átlagon felüli edzettségre. Napi túratávjaink kis kitartással és átlagos kondícióval könnyen teljesíthetőek.

Kerékpártúránk sem számít nehéz túrának, a megtett távolság és szintkülönbség nem jelentős. A túra során egy-egy közepes meredekségű emelkedő található, köztük kellemes lejtőkkel.

Ajánlott felszerelés: Egy kisebb méretű hátizsák a napi felszerelések szállítására, kulacs, napszemüveg, kesztyű, napvédő krém, szúnyog- és kullancsriasztó.

Öltözet: jól bejáratott túrabakancs, réteges (jól szellőző) öltözet, vízálló öltözet (esőkabát, esőnadrág), fejfedő, kerékpározáshoz alkalmas, kényelmes ruházat, sportcipő, fürdőruha, papucs.

A gyalogtúrákhoz irodánk jó minőségű Zajo Trekking túrabotokat biztosít, a térd és a boka ízületeinek kímélése érdekében.

Túrabot – Zajo Trekking Poles Basic

 

A kerékpártúrákon résztvevőknek jó minőségű, hőálló polikarbonát szerkezetű, állítható méretű, szellőzőrendszerrel rendelkező kerékpáros sisakokat biztosítunk.

Kerékpárjaink: Kerékpártúráink résztvevőinek jól felszerelt Gepida Sirmium kerékpárokat biztosítunk.

gepida_sirmium_fekete_2013                      gepida_sirmium__fehér_2013

Kerékpárjainkról bővebben itt olvashatsz.

Csomagok: Az utazás során buszunkat nem szabad túlterhelnünk, ezért a csomagokra súly- és méretkorlátozást írunk elő. A csomagok súlya maximum 20 kg lehet személyenként, a csomag maximális befogadó mérete pedig 75x50x35 cm lehet. Ajánlatos egy kézipoggyászt is készíteni, ami tartalmazza az utazás során szükséges dolgokat.

Egészségügyi tudnivalók: Ajánlott néhány alapvető gyógyszert magaddal hozni: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, fásli, sebfertőtlenítő, magnézium.

Biztosítás: Az út teljes időtartamára kötelező az utasbiztosítás megkötése. Részvételi díjunk már tartalmazza az UNION Retúr Plus biztosítás díját. Ez a biztosítási csomag megfelelő a speciális túráinkra is, többek között biztosítást nyújt a sporteszközökre, sportbalesetekre, túrázásra 5000 méterig. Amennyiben magasabb szintű biztosítást szeretnél kötni, munkatársunk a segítségedre lesz, viszont ennek a díjnak a különbözetét meg kell fizetned.

További biztosítási csomagokról a Biztosítás menüpont alatt tájékozódhatsz.