Rafting, bringa, Klettersteig – Aktív sportmix Ausztriában

A Hohe Wand Naturpark Alsó-Ausztriában, Wiener Neustadt közelében található kedvelt kirándulóhely. A 800 és 1.135 m közötti magasságban elterülő erdős fennsík egy jól kiépített úton egész éven át kényelmesen megközelíthető. A természeti park számtalan érdekes látnivalót kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt: a „Skywalk“ kilátóterasz, a Felsenpfad sziklaösvény, a kilátótorony, állatsimogató, vadaspark és rengeteg eltérő nehézségű túraútvonal.

Stájerországot „Ausztria zöld szívének” nevezik. Ez nem véletlen, hiszen a térségben rengeteg természeti kincs található. Ezeket a gyönyörű helyeket fogjuk túránk során felfedezni raftingolás, kerékpározás, szurdoktúra és egy csúcshódítás keretében.

Csoportos utak

Túraidőszak
május - október Testre szabott ajánlatot kérek

Egyéni utazóknak

Várólista Szívesen részt vennék, ha lenne nyitott időpont. Feliratkozom a várólistára

A túra nehézsége: 2*

Részvételi díj: 89.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • Az utazást saját autóbuszunkkal, ami kényelmes, klimatizált és jól felszerelt.
 • A szállást 2 éjszakára Wildalpen központjában, 6 fős, jól felszerelt, új építésű, folyóparti apartmanokban.
 • A szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.
 • A következő túrákat:
  • Gyalogtúra és klettersteigezés a Hohe Wandon
  • Szurdoktúra a palfau-i Wasserlochklamm-ban
  • Kerékpártúra a Lassing-völgyben
  • „A” programon résztvevőknek:
   • Kétszeri dupla rafting a Salzán (szombat, vasárnap), mely tartalmazza a kétszeri vízre szállást (két+két szakasz), a teljes felszerelés és a túravezetés költségeit.
  • „B” programon résztvevőknek:
   • Egyszeri dupla rafting a Salzán (szombat), mely tartalmazza az egyszeri vízre szállást (két szakasz), a teljes felszerelés és a túravezetés költségeit.
  • Gyalogtúra a Hochkar (1808 m) csúcsra, gerincen vagy klettersteigen, ereszkedés bringával Lassingba egy hegyi szerpentin úton.
 • A felszerelések bérleti díját és ezek szállítását:
  • Jól felszerelt Gepida Sirmium kerékpárok
  • Jó minőségű, polikarbonát szerkezetű, kerékpáros sisakok
  • Zajo Trekking túrabotok
  • Petzl márkájú Klettersteig-szettek:
   • Beülő heveder
   • Y kantár
   • Mászósisak
  • Rafting felszerelések:
   • Két- vagy háromszemélyes felfújható gumi kenuk vagy hat- nyolcszemélyes gumiraftok.
   • Neoprén ruházat: kantáros nadrág, kabát, cipő.
   • Mentőmellény
   • Sisak
 • Bográcsvacsorát a rafting bázison.
 • A túrán készült fotók és videók elérhetőségét.
 • Az UNION Retúr Plus biztosítás díját.

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • A további étkezéseket.

A túra programterve (részletekért kattints)

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban Győrből. Délelőtt: Hohe Wand - Hanselsteig (A-B), Kohlröserhaus, Felsenpfad, Leiterlsteig (A), Währingersteig (B-C). Délután: Palfau - Wasserlochklamm. Este: szállás elfoglalása.

Indulás a kora reggeli órákban Győrből. Körülbelül két órás buszozás után érkezünk a Hohe Wand Naturparkba, ami a bécsi hegyvidék egyik legkedveltebb kirándulóhelye. Az itt található számos túraútvonal közül mi a Hanselsteigen jutunk fel a fennsíkra, útközben igazán látványos és izgalmas nyomvonalat követve. Innen könnyű gyalogúton érjük el a Kohlröserlhaust, ahol lehetőség van a szomjoltásra, kávézásra. A fogadó közelében található egy a sziklafalba erősített vaslépcsősor, amin végigmegyünk, és gyönyörködünk a csodálatos panorámában. Ezután a Leiterlsteig nevű úton ereszkedünk vissza buszunkhoz. Innen rövid utazás után érjük el a “C” nehézségi szintű viszonylag rövid, de annál látványosabb Währingersteig beszállását. Itt a kalandot kedvelők kipróbálhatják ügyességüket és megismerkedhetnek a Klettersteig-szett helyes használatával, míg a többiek egy jól járható létrasoron mászhatnak fel a sziklafal tetejére, ahol elkészítjük a jól megérdemelt csúcsfotót. Innen a létrasoron visszaereszkedve tovább folytatjuk utunkat Palfauba, ahol a méltán híres Wasserlochklamm-ot járjuk be. A jegyek megváltását követően máris egy hosszú, a Salza-án átívelő függőhídon találjuk magunkat, ahonnan szerencsés esetben megpillanthatjuk az alattunk dübörgő patakon evező raftingolókat. Rövid erdei sétát követően a kiépített lépcsősorokon haladunk egyre feljebb. A szurdokvölgyben 5 nagyobb vízesést tekinthetünk meg, melyek közül a legnagyobb 39 méter magas, míg teljes magasságuk 152 méter. A szurdok tetején egy kis faházikó árnyékában megpihenhetünk, és gyönyörködhetünk a Salza völgyére nyíló kilátásban, illetve megpillanthatjuk a szurdokot létrehozó patak forrását is a Wasserloch-ot. Az iménti útvonalon visszaereszkedve rövid utazást követően érkezünk meg szállásunkra, Wildalpenbe. Wildalpen egy aprócska település a Salza partján, a vadvízi kajakosok és kenusok paradicsoma. A szállás elfoglalása után lehetőségünk nyílik a falucska megismerésére és a helyi éttermek valamelyikében elfogyaszthatjuk vacsoránkat.

2.nap: Délelőtt: Szárazföldi oktatást követően dupla rafting a Salzán. Délután: Kerékpártúra a Lassing völgyben. Este: Bográcsvacsora a bázison, fotók és videók megtekintése.

Korai ébresztőt követően 8 órakor érkezünk a rafting bázisra, ahol rövid szárazföldi eligazítás és beöltözés után elbuszozunk a vízitúra beszállóhelyére. Itt megmártózunk a hűs patakban, ezt követően hajóba szállunk és megkezdjük változatos és kalandokban gazdag evezésünket. Rendkívül látványos és változatos környezetben szeljük a habokat. Túránk előrehaladtával egyre nagyobb kihívásokban lesz részünk, ahol a tapasztalt túravezetők segítségével győzzük le a zúgókat. Az út során többször tartunk rövid pihenőt, ahol fáradt tagjainkat átmozgatva, újult erővel vághatunk neki a hullámok legyőzésének. a túra végére bepillantást nyerhetünk a vadvizek szépségeibe és megtapasztalhatjuk a víz erejét, mely most inkább társunkká szegődik, segítve minket a cél felé. Szállásunkra visszatérve pótolhatjuk az elégetett kalóriákat, majd rövid pihenőt követően egy csodálatos kerékpártúrára indulunk. A Lassing völgyben a patakot követve haladunk egyre feljebb, majd a túra legmagasabb pontját elérve megkezdjük ereszkedésünket Wildalpenbe. Az út során végig a varázslatos alpesi tájban gyönyörködhetünk. Rövid technikai szünetet követően, visszatérünk a rafting bázisra, ahol bográcsos vacsorával várnak minket. Később megtekinthetjük a vízitúra során készült képeket és videókat is.

3.nap: "A" program: dupla rafting a Salzán, "B" program: Hochkar (1808 m) csúcshódítás, gerincúton vagy a Heli-Kraft Klettersteigen (C+). Ereszkedés bringával Lassingba. Hazautazás.

Ezen napon több túralehetőség közül választhatnak a résztvevők. Az „A” programot választók ismét raftingolni fognak. Az előző nap megtett útvonalat járhatják be ismét, a megszerzett rutin és tapasztalat birtokában kicsit bátrabban. A vízi túra befejeztével lehetőségük lesz Wildalpen központjában megebédelni. A többiekkel a Hochkar csúcsára indulunk, a túra kiindulópontját egy látványos hegyi szerpentinen közelítjük meg. A csúcskeresztet kétféle módon érhetjük el. A könnyebb, de rendkívül látványos gerincen vezető gyalogúton vagy a “C+” nehézségi szintű Heli-Kraft Klettersteig vasalt útján. A Klettersteig útvonalat azoknak ajánljuk, akik jól teljesítették az első nap ferrata útját, és még éreznek elég erőt karjaikban az útvonal megtételéhez. A szédülősebbek, vagy akik már fáradtabbak, azokat inkább a normál gyalogúton kísérjük fel a Hochkar 1808 méter magas csúcskeresztjéhez. A csoportkép elkészítése és a csúcscsokik elfogyasztása után közösen ereszkedünk vissza egy jól járható túraútvonalon a felvonók alsó állomásához. Itt fogadók egész sorát találjuk, amelynek egyikében elfogyaszthatjuk ízletes ebédünket. Rövid pihenőt követően kerékpárra pattanunk és a felfelé megismert szerpentinen leereszkedünk Lassingba. Rendkívül gyors és látványos ereszkedésre számíthatunk a közel 10 kilométer hosszú, nagy kanyarokkal tűzdelt úton. Innen busszal térünk vissza Wildalpenbe, ahol a vízi túrázókkal kiegészülve, élményekkel telve indulunk haza. A buszon mindenki kipihenheti a túrák fáradalmait. A kora esti órákban érkezünk vissza autóinkhoz, ahol elbúcsúzunk egymástól.

Irodánk fenntartja a jogot a túra programjainak megváltoztatására az időjárás függvényében. Ez esetben a programok változhatnak, vagy felcserélődhetnek.

Egyéb tudnivalók

Létszám: 15-18 fő + 3 fő személyzet

Buszunk 21 férőhelyes, így a 3 fős személyzet mellet 18 fő utazására van lehetőség.

Kiutazás: 21 fős, saját autóbuszunkkal, ami kényelmes, klimatizált és jól felszerelt. Buszunk többek között DVD lejátszóval is rendelkezik, ami az út során utasaink rendelkezésre áll, akár útleírások, filmek, zenék lejátszására.

A túrák nehézsége: Gyalogtúráink könnyű túrának számítanak, teljesítésükhöz nincs szükség semmiféle hegymászótudásra. A szédülésmentesség és a jó mozgáskoordináció viszont szükséges. Napi túratávjaink kis kitartással és átlagos kondícióval könnyen teljesíthetőek.

Kerékpártúránk sem számít nehéz túrának, a megtett távolság és szintkülönbség nem jelentős. A túra során egy jelentősebb emelkedő található, utána viszont egy pihentető ereszkedés következik.

Ajánlott felszerelés: Egy kisebb méretű hátizsák a napi felszerelések szállítására, kulacs, napszemüveg, kesztyű, napvédő krém, szúnyog- és kullancsriasztó.

Öltözet: jól bejáratott túrabakancs, réteges (jól szellőző) öltözet, vízálló öltözet (esőkabát, esőnadrág), fejfedő, kerékpározáshoz alkalmas, kényelmes ruházat, sportcipő, fürdőruha, papucs.

A gyalogtúrákhoz irodánk jó minőségű Zajo Trekking túrabotokat biztosít, a térd és a boka ízületeinek kímélése érdekében.

Túrabot – Zajo Trekking Poles Basic
A kerékpártúrához jó minőségű, hőálló polikarbonát szerkezetű, állítható méretű, szellőzőrendszerrel rendelkező kerékpáros sisakokat biztosítunk.

sisak

Kerékpárjaink: Kerékpártúránk résztvevőinek jól felszerelt Gepida Sirmium kerékpárokat biztosítunk.

                      gepida_sirmium_fekete_2013           gepida_sirmium__fehér_2013

Szállás: Wildalpen központjában, 6 fős, új építésű, folyóparti apartmanokban. Az apartmanok 35 m2-esek, fából és üvegből készültek. Egy négyágyas és egy kétágyas szoba, konyhapult, étkező, WC, tusoló található mindegyik házikóban.

A vidék nagy népszerűsége miatt az említett szállás foglaltság függvényében érhető el. Szabad apartmanok hiányában, hasonló jellegű és felszereltségű szállást biztosítunk.

Időjárás: Az osztrák hegyvidékek éghajlata tipikusan alpesi, míg az alacsonyabban fekvő területeken jellemzően kontinentális. A hegyekben igen hideg téli és hűvös nyári időszak váltakozik. Az osztrák Alpokban meglehetősen sok csapadék hull, ami főként heves zivatarok formájában jelentkezik. Emiatt vízálló öltözetet javasolt csomagolni. Ezenkívül a hegyekben lévő kiszámíthatatlan időjárás miatt réteges túraöltözetet ajánlott hozni.

Valuta: Ausztria hivatalos fizetőeszköze az Euro (€). Sok helyen bankkártyával is lehet fizetni, ennek ellenére ajánlatos mégis készpénzt hozni.

Csomagok: Az utazás során buszunkat nem szabad túlterhelnünk, ezért a csomagokra súly- és méretkorlátozást írunk elő. A csomagok súlya maximum 20 kg lehet személyenként, a csomag maximális befogadó mérete pedig 75x50x35 cm lehet. Ajánlatos egy kézipoggyászt is készíteni, ami tartalmazza az utazás során szükséges dolgokat.

Egészségügyi tudnivalók: Ajánlott néhány alapvető gyógyszert hozni a túrára: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, fásli, sebfertőtlenítő, magnézium.

Biztosítás: Az út teljes időtartamára kötelező az utasbiztosítás megkötése. Részvételi díjunk már tartalmazza az UNION Retúr Plus biztosítás díját. Ez a biztosítási csomag megfelelő a speciális túráinkra is, többek között biztosítást nyújt a sporteszközökre, sportbalesetekre, túrázásra 5000 méterig.

Készítette: Purple Online Media Kft. - Webfejlesztés, intergrált marketing stratégia, SEO/SEM/SMO, grafikai tervezés

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close