Kalandozások a Triglav Nemzeti Parkban

A Triglav Nemzeti Park a Júliai-Alpok része, Európa legősibb nemzeti parkjai közé sorolható. Különlegessége a változatos, érintetlen természet, fenséges csúcsok, élesen bemetszett völgyek, szurdokok kristálytiszta hegyi patakokkal, mágikus tavak elrejtve a magas hegyekben, gazdag erdők és zöld növények. A nemzeti park irányító központja Bledben található, amely egyben a Júliai-Alpok leghíresebb üdülőhelye. A település káprázatos helyen terül el, ideális viszonyokat biztosít a pihenni vágyóknak, de az aktív szabadidőt kedvelőknek is. A térségben a sportolási lehetőségek száma szinte határtalan. Rengeteg kerékpárossal, túrázóval, hegymászóval találkozhatunk a környéken.

5 napos túránk alkalmával fedezd fel Te is Szlovénia természeti szépségeit!

Csoportos utak

Túraidőszak
május - október Testre szabott ajánlatot kérek

Egyéni utazóknak

Várólista Szívesen részt vennék, ha lenne nyitott időpont. Feliratkozom a várólistára

A túra nehézsége: 3*

Részvételi díj:

79.900 Ft

Előleg: 31.000 Ft (Ez az összeg jelentkezéskor fizetendő.)

Fennmaradó összeg: 48.900 Ft (30 nappal az utazás előtt fizetendő.)

A részvételi díj tartalmazza:

 • Az utazást saját autóbuszunkkal, ami kényelmes, klimatizált és jól felszerelt.
 • A szállást 4 éjszakára egy 5*-os, tóparti kempingben.
 • A Trek Direction bázisának használatát: party sátor, sörpadok és asztalok, vízforraló, Nespresso kávéfőző, hűtőszekrény, grillezési lehetőség, áramvételezés.
 • A szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.
 • A felszerelések bérleti díját és ezek szállítását:
  • Jól felszerelt Gepida Sirmium kerékpárok
  • Jó minőségű, polikarbonát szerkezetű, kerékpáros sisakok
  • Jó minőségű, időjárásálló sátrak és derékaljak
  • Zajo Trekking túrabotok
 • A túra programjainak összes belépődíját:
  • Bled, várbelépő
  • Vintgar-szurdok belépő
  • Belépő a Száva-vízeséshez
  • A Vogel felvonó árát (oda-vissza)
  • Tolmin-szurdok belépő
 • A grillest költségeit.
 • A biztosítás díját.

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Az étkezést.

A túra programterve (részletekért kattints)

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban Győrből. Érkezés kora délután Bledbe. Körtúra a bled-i tó körül, Bled várának megtekintése, városnézés, pletnázási lehetőség a szigetre. Ismerkedési grillest.

Indulás reggel 06:00-kor Győrből. Találkozó az indulás előtt fél órával az előre megbeszélt helyen. Délelőttünk utazással telik, kisebb pihenőkkel megszakítva. Kora délután érkezünk meg Bledbe, ahol négy éjszakát fogunk eltölteni egy 5 csillagos kempingben. A kisváros káprázatos természeti környezetben, a Júliai-Alpok és a Kamnik-Savinja Alpok ölelésében terül el. A tó partján rendkívül hangulatos kis éttermek találhatók, ahol megfizethető áron akár helyi specialitásokkal is ismerkedhetünk és megkóstolhatjuk a helyi konyha szimbólumaként emlegetett igazi bled-i krémest.

Délután teszünk egy sétát ebben a csodás környezetben a bled-i tó körül. Közben megtekintjük Bled történelmi kastélyvárát, amely a tó fölé magasodó 124 m magas sziklakiszögellésen áll. A várból lélegzetelállító körkilátás nyílik a tóra, a városra, a környező hegyekre és a tó közepén felbukkanó parányi szigetre. A szigeten ma a Mária Mennybemenetele barokk templom emelkedik. A monda szerint, a templom harangját megkondítva teljesül egy kívánságunk. Lehetőség lesz arra is, hogy akár a tó partján bérelhető pletnák egyikével a szigetre evezzünk. A pletna Bled jelképének számít, hiszen ezt a fajta csónakot csak itt készítik. Este visszatérünk a tó partján lévő kempingünkbe és megtartjuk ismerekedési grillestünket, ahol átbeszéljük a következő napok eseményeit is.

Túratáv gyalog: 7 km; Szintkülönbség: elhanyagolható

Nehézség: 2-es

 

2.nap: Kerékpártúra a Vrata-völgybe, a Peričnik-vízeséshez, a Vintgar-szurdok bejárása. Gyalogtúra a Mala Osojnica (685 m) panorámaponthoz.

Reggel egy szép kerékpártúrára indulunk a Mojstrana település közelében fekvő Vrata-völgybe, ahol megtekintjük a gyönyörű Peričnik-vízesést. A vízeséshez egy rövid, ámde elég meredek gyalogösvényen jutunk fel. A víz őrjöngő erővel zúdul alá 52 méteres magasságból. A zuhatagot meg is kerülhetjük és hátulról is gyönyörködhetünk a szabadesésben zuhanó víz látványában. Ha kigyönyörködtük magunkat, újra bringára pattanunk, és felkeressük a Bledtől nem messze fekvő természeti csodát, a Vintgar-szurdokot. Kerékpárjainkat a szurdok bejáratnál hagyjuk, onnan gyalogosan indulunk tovább. A szurdok a Júliai-Alpok egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, a Boršt (931 m) és a Horn (834 m) hegyek között található, tulajdonképpen a Radovna-folyó festői áttörése. Az útvonal hidakkal, pallókkal végig kiépített, bárki számára könnyedén teljesíthető, és felejthetetlen élményt nyújt. Túránk kiindulópontjához visszatérve, akár meg is ebédelhetünk a bejáratnál található kis étteremben, ahol akár a Radovna-folyóból frissen kifogott pisztrángot is megkóstolhatjuk.

Bled-be visszatérve egy levezető gyalogtúrára indulunk a tó körül emelkedő dombokra. Túránk során a fényképészek legkedveltebb pontjára, az Osojnicára tartunk. Meredek erdei ösvényen haladunk, először a Mala Osojnica (685 m) csúcsára. Jutalmunk a legszebb kilátás a Bledi-tóra és környékére, a Karavankákra, a Kamniki-Alpokra és a Gorenjsko síkságra.

Túratáv kerékpárral: 67 km; Szintkülönbség: kb. +/- 650 m

Túratáv gyalog: 8 km; Szintkülönbség: +/- 350 m

Nehézség: 3-as

3.nap: Kerékpártúra a Bohinj-tóhoz. Gyalogtúra a Vogel csúcsra (1922 m), majd a Száva-vízesés megtekintése.

Reggel ismét egy kerékpártúrára indulunk, méghozzá a varázslatos szépségű Bohinj-tóhoz. Az út során a Sava Bohinjka (Alsó-Száva-folyó) vonalát követjük, végig csodás tájakon tekerünk. A Bohinj-tó Szlovénia legnagyobb tava, erdőkkel borított hegyoldalak falai között találjuk. A tó partján kicsit megpihenünk, és gyönyörködünk az elénk táruló látványban. Ezután a tó közelében található modern, kabinos felvonóhoz megyünk, amivel 980 métert emelkedve, kis idő múlva máris 1540 méteres magasságban találjuk magunkat. A látvány tiszta időben lenyűgöző. A felső állomástól gyalogtúrára indulunk a Vogel csúcsára (1922 m). Végig jelzett túraútvonalon haladunk, felkaptatva a közel 2000 méteres csúcsra. Ám a látvány mindenképpen kárpótolni fog minket a fáradtságért.

A csúcstámadás után visszatérünk a felvonóhoz, majd visszaereszkedünk a tó partjára. Ezután a csodálatos Száva-vízesést fogjuk megtekinteni. A Savici ház melletti parkolóban hagyjuk buszunkat, ugyanis innen egy kiépített gyalogösvény indul, egészen a vízesésig. Csodálatos látványt nyújt a hatalmas víztömeg, ami egy sziklakatlanban, 40-50 méteres magasságban egy barlangnyílásból bukkan elő. Gyalogtúránk végeztével, buszunkkal visszautazunk bled-i kempingünkbe, és kipihenjük a nap fáradalmait.

Túratáv kerékpárral: 31 km; Szintkülönbség: kb. +/- 400 m

Túratáv gyalog: kb. 13 km; Szintkülönbség: +/- 1362 m (ebből 980 m felvonóval)

Nehézség: 3-as

4.nap: Kirándulás a Soča-forráshoz, a Boka-vízesés megtekintése. Túra a Kozjak-vízeséshez és a Napóleon-hídhoz. Tolmin-szurdoktúra, az Ördög-híd és a „Medvefej” szikla megtekintése.

Ezen a reggelen buszra szállunk, és a Vršič-hágón keresztül, a Soča forrásához indulunk. A forrás a Soča -völgy legészakibb szegletében található. A forrás szűk szurdok mélyén bújik meg. A sötét barlangszáj mögött kristálytiszta karsztvíz csillog. A víz a kövek közül bugyog elő, majd pár méter után egy hasadékban, zúgó vízesésként zuhan alá. A Soča forrása igazi aktív forrásbarlang.

Kirándulásunkat a Boka-vízesés megtekintésével folytatjuk. A Soča-völgy középső szakaszának egyik leglátványosabb természeti csodája a Boka-vízesés. A Boka a Júliai-Alpok legmagasabb és egyik legbővizűbb vízesése, 100 méteres szabadeséssel zúdul le a sziklás szurdokba. A gyalogösvény meredek erdőben vezet fel, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész Boveci-medencére.

A vízesés megtekintése után Kobaridba indulunk tovább. Kobarid egy festői városka a kétezer méteres Krn lábánál. Itt található a híres Napóleon híd, amely a Soča egy 200 m hosszú szorosán ível át. A híd 1750 óta itt áll, ezen keltek át Napóleon seregei a Predel hágó irányába, erre az eseményre utal a neve is. A hídon átkelve egy rövid túra keretében a Kozjak-vízeséshez indulunk, útközben az I. világháborús frontvonal bunker maradványai mellett is elhaladunk. A 15 méter magas vízesés a sziklák közül bukik ki, majd a felülről besütő napsugarak csillogásában látványosan zuhan a mélybe.

Ezt követően egy levezető túrára indulunk a Tolmin mellet elterülő szurdokvölgybe. Az égig nyúló sziklafalak közül a Tolminka-folyó zúdul le, maga a szurdok olyan szűk, hogy a víz teljes egészében kitölti a medrét. Szép látványt nyújt a 60 méteres mélységet áthidaló Ördög-híd. Szintén a szurdokvölgyben található, két sziklakapuként összezáruló orom között a híres „medvefej”, amely egy groteszk módon beszorult jókora szikladarab. A szurdok bejárása után visszatérünk bled-i kempingünkbe.

Túratáv gyalog összesen: kb. 12,5 km; Szintkülönbség: +/- 500 m

Nehézség: 3-as

 

5.nap: Az Iglica-vízesés megtekintése. Hazautazás.

Reggeli után összecsomagolunk, hiszen több éjszakát már nem fogunk a kempingben tölteni. Ezt követően levezetésként a Bled közelében található Bohinjska Bela-ba megyünk, és megtekintjük az Iglica-vízesést. A vízesés kősziklák között rejtőzik, a Suha-patak 24 méter magas zuhataga. A vízesés mellett falétrák találhatók, ezek segítségével fel lehet menni a szikla tetejére, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre. A vízesés megtekintése után haza indulunk. Utunkat csak kisebb pihenőkkel szakítjuk meg. Az esti órákban érkezünk meg Győrbe.

Irodánk fenntartja a jogot a túra programjainak megváltoztatására az időjárás függvényében. Ez esetben a programok változhatnak, vagy felcserélődhetnek.

Egyéb tudnivalók

Létszám: 12-18 fő + 2 fő túravezető

A minimum létszám 12 fő, ennél kevesebb fő jelentkezése esetén a túra nem indul az adott időpontban.

Kiutazás: 21 fős, saját autóbuszunkkal, ami kényelmes, klimatizált és jól felszerelt. Buszunk többek között DVD lejátszóval is rendelkezik, ami az út során utasaink rendelkezésre áll, akár útleírások, filmek, zenék lejátszására. Útközben 3-4 óránként rövid pihenőket tartunk. A pihenőhelyeken általában fizetni kell a mosdó használatáért, ezért jó, ha van nálunk némi aprópénz.

A túrák nehézsége: Kerékpártúráink közepes nehézségűek. A napi távok átlagos fizikummal teljesíthetőek, a szintkülönbségek nem túl jelentősek.

Gyalogtúráink turista útvonalakon haladnak, teljesítésükhöz nincs szükség komolyabb tudásra. Átlagos kondícióval járhatóak. Ezeket a túrákat egy pár túrabot kényelmesebbé teheti.

Ajánlott felszerelés: Kisebb méretű hátizsák a napi felszerelések szállítására, kulacs, napszemüveg, kesztyű, napvédő krém, hálózsák. A kempingben jól jöhet még néhány dolog, mint például: evőeszközök, műanyag tányérok, poharak, kis gázfőző, elemlámpák.

Öltözet: jól bejáratott túrabakancs, réteges (jól szellőző) öltözet, vízálló öltözet (esőkabát, esőnadrág), fejfedő, kerékpározáshoz alkalmas, kényelmes ruházat, sportcipő, fürdőruha, papucs.

A gyalogtúrákhoz irodánk jó minőségű Zajo Trekking túrabotokat biztosít, a térd és a boka ízületeinek kímélése érdekében.

Túrabot – Zajo Trekking Poles Basic

A kerékpártúrákon résztvevőknek jó minőségű, hőálló polikarbonát szerkezetű, állítható méretű, szellőzőrendszerrel rendelkező kerékpáros sisakokat biztosítunk.

 

sisak

Kerékpárjaink: Kerékpártúráink résztvevőinek jól felszerelt Gepida Sirmium kerékpárokat biztosítunk

                            gepida-fekete-578-280gepida-feher-578-280

Kerékpárjainkról bővebben itt olvashatsz.

Szállás: Bled városában, egy 5 csillagos, tóparti kempingben fogunk 4 éjszakát tölteni. A sátrakat és a derékaljakat irodánk biztosítja, hálózsákot viszont hozni kell. A kemping területén vizesblokk, mosoda, áramvételi lehetőség, kisbolt, étterem, bár található.

Étkezés: Túránk gyakorlatilag önellátó. Természetesen lehetőséget biztosítunk élelmiszer vásárlására és a túrák közötti étkezésekre. Javasolt azonban a nem romlandó ételek egy részét itthonról vinni. Friss áruk könnyen beszerezhetőek helyi kisboltokban. A kiutazásra ajánlott néhány szendvicset, gyümölcsöt pakolni. A túrák során is jó, ha van nálunk némi szendvics, magvak, szőlőcukor, energiaszelet, aszalt gyümölcs, keksz, amivel az elveszett energiát gyorsan pótolhatjuk. A kempingben lehetőség van meleg étel fogyasztására is.

Időjárás: Szlovénia éghajlata a hegyvidékeken tipikusan alpesi, míg az alacsonyabban fekvő területeken jellemzően kontinentális. A hegyekben igen hideg téli és hűvös nyári időszak váltakozik. A szlovén Alpokban meglehetősen sok csapadék hull, ennek következtében bőven van hó a magasabb hegyeken az év nagy részében. Az alacsonyabban fekvő területeken is hosszú és hideg a tél, ellenben a nyár meglehetősen meleg. Mindenesetre a csapadék bőségesebb, mint a tipikus szárazföldi éghajlatú területeken, főként heves zivatarok formájában jelentkezik. Emiatt vízálló öltözetet javasolt csomagolni. Ezenkívül a hegyekben lévő kiszámíthatatlan időjárás miatt réteges túraöltözetet ajánlott hozni.

Valuta: Szlovénia hivatalos fizetőeszköze az Euro (€). Sok helyen bankkártyával is lehet fizetni, ennek ellenére ajánlatos mégis készpénzt hozni.

Ajánlott költőpénz: Kb. 150-200 €

Csomagok: Az utazás során buszunkat nem szabad túlterhelnünk, ezért a csomagokra súly- és méretkorlátozást írunk elő. A csomagok súlya maximum 20 kg lehet személyenként, a csomag maximális befogadó mérete pedig 75x50x35 cm lehet. Ajánlatos egy kézipoggyászt is készíteni, ami tartalmazza az utazás során szükséges dolgokat.

Egészségügyi tudnivalók: Ajánlott néhány alapvető gyógyszert magaddal hozni: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, fásli, sebfertőtlenítő, magnézium.

Biztosítás: Az út teljes időtartamára kötelező az utasbiztosítás megkötése. Részvételi díjunk már tartalmazza az UNION Retúr Plus biztosítás díját. Ez a biztosítási csomag megfelelő a speciális túráinkra is, többek között biztosítást nyújt a sporteszközökre, sportbalesetekre, túrázásra 5000 méterig. Amennyiben magasabb szintű biztosítást szeretnél kötni, munkatársunk a segítségedre lesz, viszont ennek a díjnak a különbözetét meg kell fizetned.

További biztosítási csomagokról a Biztosítás menüpont alatt tájékozódhatsz.

Készítette: Purple Online Media Kft. - Webfejlesztés, intergrált marketing stratégia, SEO/SEM/SMO, grafikai tervezés

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close